فروشگاه اینترنتی کوک همراه

در پی ممنوعیت واردات برخی مدل گوشی‌های شیائومی به کشور واردات گوشی‌های شیائومی به کشور ۵۰ درصد کاهش یافت

09/07/2021
نیلوفر صفائی

پس از آن که واردات برخی از مدل‌های گوشی‌های شیائومی به دلیل عدم اتصال به شماره‌های اضطراری کشور ممنوع شد، طبق اعلام انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، سهم واردات این برند به کشور در مرداد ماه نسبت به تیر ماه ۵۰ درصد کاهش داشته است.

اواخر تیرماه امسال دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، از منوعیت واردات برخی از گوشی های شیائومی، نوکیا و ریلمی به دلیل عدم امکان شماره‌گیری شماره‌های اضطراری کشور مانند خبر داد. این تصمیم با آنکه از همان ابتدا مخالفت‌های زیادی را به همراه داشت اجرایی شد و هنوز هم پابرجاست. حالا یکی از عواقب این تصمیم، کاهش ۵۰ درصدی واردات گوشی شیائومی به کشور بوده که گفته می‌شود باعث کمبود گوشی در بازار موبایل و از طرف دیگر احتمال افزایش قیمت گوشی موبایل شود.

انجمن واردکنندگان موبایل از مخالفان سرسخت این ممنوعیت بود و برای حل مشکل این گوشی‌ها راه‌حل‌های مختلفی از جمله اضافه کردن یک «+» در انتهای شماره‌های اضطراری برای برطرف شدن مشکل و یا اطلاع‌رسانی واردکنندگان موبایل، سامانه همتا و اپراتور‌های موبایل را پیشنهاد داده بود که با هیچ کدام از این پیشنهادات موافقت نشد. حالا محمدرضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل به پیوست اعلام کرده که با انتشار آپدیت جدید نرم‌افزاری شیائومی، احتمالا تا آخر این هفته مشکل این گوشی‌ها برطرف خواهد شد. اما این موضوع ارتباطی با حل شدن مشکل سایر برند‌ها ندارد و حتی در روز‌های اخیر جلوی واردات برخی از گوشی‌های برند‌ سامسونگ و اپل نیز به دلیل همین مشکل گرفته شده است.

طبق آخرین آمار سامانه همتا از واردات گوشی از رویه تجاری به کشور، واردات گوشی شیائومی از ۶۱۳ هزار گوشی در تیرماه به ۳۰۱ هزار گوشی در مردادماه کاهش یافته است.

البته واردات گوشی از رویه تجاری به‌طور کلی در مردادماه با کاهش همراه بوده و حتی برند سامسونگ که با اختلاف زیاد پرمصرف‌ترین برند گوشی موبایل در ایران است، در مردادماه امسال کاهش ۳۲ درصدی را تجربه کرده است. واردات گوشی سامسونگ در تیر ماه امسال ۷۵۴ هزار عدد گوشی بوده که این میزان در تیر ماه به ۵۱۳ هزار گوشی کاهش پیدا کرده است.

میزان کل واردات گوشی موبایل از رویه تجاری در تیر ماه امسال ۱.۷ میلیون گوشی بوده که این تعداد در مردادماه به ۱.۱ میلیون گوشی کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که میزان مصرف تلفن همراه در مردادماه ۱.۴ میلیون گوشی بوده و این آمار نشان‌دهنده آن است که حدود ۳۰۰ هزار گوشی موبایل در مرداد ماه از ذخیره بازار تامین شده است. گفته می‌شود در صورت تداوم همین روند احتمالا در ماه‌های آینده با کمبود گوشی در بازار و افزایش قیمت مواجه خواهیم شد.

 

 

نظرات

نوشته ای پیدا نشد

نوشتن نظر