فروشندههای موبایل معتقدند که به جز افزایش قیمت دلار در نیمه دوم بهمن ماه، کمبود گوشیهای پرطرفدار و پرچمدار از دیگر دلایل افزایش قیمت موبایل در این بازه زمانی بوده است. به گفته آنها قیمت گوشی موبایل به مانند قیمت دلار بهصورت لحظهای در حال تغییر است و گوشیها در ساعات مختلف روز قیمت متفاوتی دارند.
با وجود اینکه بازار موبایل هم مانند دیگر بازارهای کشور از نیمه بهمن تا نیمه اسفندماه با افزایش تقاضای چشمگیری مواجه میشود، اما فعالان بازار میگوید که به علت کاهش قیمت موبایل از روز پنجشنبه، تقاضا نسبت به هفته گذشته کمتر شده است. یکی از کسبه بازار موبایل در این باره توضیح داد: «سیاست برخوردی عام مردم برای خرید موبایل به این صورت است که با افزایش قیمت موبایل، با فکر اینکه ممکن است گرانی افزایش یابد، سریع به بازار میآیند و برای خرید اقدام میکنند. اما زمانی که قیمتها روند کاهشی پیدا میکند، آنها با فرض اینکه ممکن است ارزانتر شود، برای خرید دست نگه میدارند.»
از سوی دیگر به نظر میرسد تصویب اعضای کمیسیون تلفیق مجلس برای دریافت عوارض ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار از سال آینده، به نوعی باعث شده است تا طرفداران گوشیهای پرچمدار اقدام به خرید موبایل کنند. با اینکه این قانون هنوز توسط مجلس تایید نهایی نشده است اما شواهد نشان میدهد در دو روز گذشته تقاضا برای خرید گوشیهای پرچمدار زیاد شده است. آن طور که پیداست بیشتر خریداران از ترس گرانتر شدن قیمت موبایل در سال پیشرو، برای خرید عجله دارند. با این حال فعالان بازار اعتقاد دارند که این قانون تاثیر زیادی روی گران شدن این دست از موبایلها ندارد و با توجه به میزان تعداد واردات آنها، شاید هر گوشی بالای 600 دلار 2 تا 3 درصد افزایش قیمت داشته باشد.
اگر دولت این قانون را که بعید است به نتیجه برسد، به درستی اجرا کند و قاعده و قانونهای جدید برای آن در نظر نگیرد و موانع جدید برای واردات ایجاد نکند، هیچ چالشی در اصل تصویب آن بوجود نخواهد آمد.