فروشگاه اینترنتی کوک همراه

آرامش بازار تلفن همراه را بر هم نزنیم

08/23/2021
نیلوفر صفائی

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل

محدودیتی که هم اکنون با ممنوعیت واردات تلفن همراه به علت عدم شماره‌گیری شماره‌های اضطراری سه رقمی در برخی از مدل‌های برندهای پرفروش به‌وجود آمده، در صورت ادامه این روند، باعث برهم زدن آرامش بازار تلفن همراه شده و مصرف کننده از خرید کالای باکیفیت و مقرون به صرفه محروم می‌شود

اگردر ۱۲ ماه گذشته سهم بازار تلفن همراه در کشور را بخواهیم بررسی کنیم باید گفت که بیش از ۳۰ درصد از بازار برندهایی که واردات آنها ممنوع شده تشکیل می‌دهند، چرا که این دسته از تلفن همراه از جمله مدل‌های پرطرفدار مصرف کنندگان محسوب می‌شود و با این اقدام ۶۰ درصد از سهم بازار برند شیائومی با مشکل مواجه می‌شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد فقط در خردادماه سال‌جاری سهم بازار تلفن همراه بین دو برند شیائومی و سامسونگ تغییر محسوسی داشته و سهم بازار شیائومی و ریئل می، اوپو و… نسبت به سامسونگ از مرز ۴۵ درصد گذشته است.
ما به دو دلیل مهم می‌گوییم باید این مشکل پیگیری و رفع شود، چرا که این دسته از کالاهای ممنوع شده زیر رنج ۳۰۰ دلار هستند و قطعاً می‌دانیم که ۹۱ درصد از تقاضای بازار را کالاهایی زیر ۳۰۰ دلار تشکیل می‌دهند مهمتر اینکه این دسته از کالاها از نظر کیفیت و توانمندی تکنولوژی و مشخصات فنی نسبت به برندهای مشابه برتری داشته و وضعیت خوبی دارند حتی می‌توان گفت که برای مردم از نظر قیمت مقرون به صرفه است و دارای کیفیت بالایی است به همین دلیل سهم بازار را در دو سال گذشته به خود اختصاص داده و رو به رشد است. به عبارتی باید گفت سهم بازار این برندهایی که واردات آنها به‌دلیل یک مشکل جزئی ممنوع شده، از سه درصد به ۳۰ درصد رسیده است و آن به‌دلیل کیفیت است که مردم به استفاده از این دستگاه در شرایط کنونی استقبال کرده‌اند.
دلیل دوم برای پیگیری مشکل این است که یک ماه دیگر دوباره مدارس باز خواهد شد و به علت مهار نشدن بیماری کرونا به احتمال زیاد دوباره مدارس غیرحضوری خواهند بود و باید به‌صورت آنلاین از طریق شبکه اجتماعی شاد و اینترنت آموزش ببینند. بنابراین خرید تلفن همراه در سبد خانوار وجود خواهد داشت و آنها به‌دنبال تلفن همراه مقرون به صرفه و باکیفیت هستند که متأسفانه با ممنوعیت واردات آن در شرایط سخت کنونی آنها را با مشکل مضاعفی روبه‌رو می‌کنیم.
باید گفت این دستگاه‌ها، دستگاه‌های معیوبی نیستند؛ این دستگاه‌ها روش شماره‌گیری و اتصال آنها به شبکه مخابراتی متفاوتی دارند چون شماره‌های اضطراری کشور ما با کل دنیا متفاوت است شماره‌های اضطراری در دنیا یکسان است و این موضوع در دستگاه‌های تلفن همراه تعریف شده ولی چون در کشور ما این شماره‌ها متفاوت است امکان برقراری تماس با آنها وجود ندارد و باید نرم افزاری برای آنها تعریف شود. بنابراین درخواست ما از دولت و حاکمیت این است که اپراتورها در این زمینه به کمک بیایند، چرا که حتماً راه حلی  وجود دارد. از سوی دیگر می‌توان به خود مصرف کننده قدرت انتخاب داد تا خودشان انتخاب کنند که آیا دستگاهی که امکان شماره‌گیری شماره‌های ضروری سه رقمی به روش خاص (اضافه کردن + به دیال) می‌خواهند یا نمی‌خواهند دستگاه دیگری را برای خرید انتخاب کنند.در این راستا هم سامانه همتا می‌تواند روش شماره‌گیری تلفن‌های اضطراری را به کاربران خود به همراه رجیستری اطلاع‌رسانی کند. بازرگانان هم متعهد می‌شوند که با زدن برچسبی روی جعبه تلفن همراه نحوه شماره‌گیری تلفن‌های ضروری را به کاربران اعلام کنند.برندهای موجود در بازار، برندهایی هستند که برخلاف سامسونگ و… در شرایط تحریم به ما در تأمین کالای بازار کمک کرده‌اند. بنابراین نباید میدان را به رقبا بدهیم، چرا که با ادامه این روند و رفع نکردن مشکل جزئی، بازار تلفن همراه با افزایش قیمتی مواجه خواهد شد. هم اکنون با فشار روی برندهای پرتقاضای مردم بازار را به سمت برندهایی سوق می‌دهیم که در شرایط سختی و تحریم ما را یاری نکردند. بازرگانان با همکاری این برندهای پرفروش در بازار توانسته‌اند بازار را تأمین کنند به طوری که هم اکنون قیمت کالا در کشور ما از دوبی و دیگر کشورهای منطقه ارزان‌تر است و بازار آرامش دارد از این‌رو این اقدام‌ها تنها باعث بر هم زدن آرامش حاکم بر بازار می‌شود. بنابراین بهتر است که با سیاست‌هایی که همه نهادها روی آن اجماع دارند به یک جمع بندی برسند و تصمیم را اجرا کنند.

نظرات

نوشته ای پیدا نشد

نوشتن نظر