پردازنده موبایل ، در واقع قطعه ایست که تمام عملکرد گوشی شما را پردازش کرده و باعث می شود تا گوشی شما به شکل درست و صحیح کار کند. عملکرد پردازنده ها همانند مغز انسان است. هر فرمانی که به گوشی خود می دهید از طریق این پردازنده ها صورت می گیرد و به شکل ظاهری در صفحه نمایش و در کسری از ثانیه نمود پیدا می کند.
به عنوان مثال ، هنگامی که شما عکسی را در اپلیکیشنی باز می کنید در واقع این فرمان از طریق پردازنده انجام می گیرد و در حافظه گوشیتان ذخیره می شود.البته باید گفت که به این عملکرد کدینگ صفر و یک گفته می شود و گوشی شما متوجه این فرمان شده و آن را در حافظه خود ذخیره می کند و بعد از کد خوانی صفر و یک آن را به شما نمایش خواهد داد. در نهایت ، دستورالعمل های اجرا شده در حافظه ذخیره می شوند. پس از آن ، روند دوباره بارگزاری خواهد شد.
سرعت پردازنده ها بستگی به چندین فاکتور دارد، یکی از این فاکتور ها هسته آن پردازنده است و دیگری سرعت ساعت آن پردازنده ( به این معنا که در هر ثانیه چقدر طول می کشد تا فرمانی در گوشی شما اجرا شود.)پردازنده هایی با سرعت کلاک پایین و (گاهی اوقات) تعداد کمتر هسته پردازنده کندتر از پردازنده هایی با سرعت کلاک بالا و تعداد زیادی هسته پردازنده کار می کنند.
منطقی است ، زیرا این چیزیست که در نهایت برای آن هزینه می کنید. عملکردهایی که بر روی تلفن های هوشمند ارزان تر انجام می شود ، کندتر از مدل های گران قیمت تر می باشند.
همانطور که در بالا هم اشاره شد، سرعت ساعت و یا همان Clock Speed نشان دهنده خروجی فرمانهاییست که به گوشی خود می دهید هر چه تعداد ثانیه هایی که گوشی شما در باز کردن فرمانتان کمتر باشد به معنای پردازنده سریعتر گوشی شما می باشد.پردازنده ای با سرعت 1 گیگاهرتز (گیگاهرتز) می تواند 1 میلیارد دستور را در ثانیه پردازش کند. قانون عمومی این است که هر چه سرعت ساعت پردازنده بالاتر باشد فرمانهای بیشتری را خواهد داشت و در نتیحه عملکرد آن گوشی نیز بهتر خواهد بود و چون پردازنده های بهتر و قویتر در گوشی های پرچمدار و گران قیمت قرار میگیرند این گوشی ها عملکرد بهتری را خواهند داشت. همچنین هر چه هسته پردازنده ها بیشتر باشد سرعت بالاتری خواهند داشت.
پردازنده که همچنین با نام CPU شناخته می شود ، از چند هسته تشکیل شده است که با نامهای Dual، Quad، Hexa وOcta Core شناخته می شوند.
هسته های پردازنده فرمانهایی که شما به گوشی خود می دهید را توزیع می کند. یک هسته دارای حداکثر تعداد دستورالعمل است که می تواند در مدت زمان معینی پردازش شود. اگر اقدامات زیادی را بر روی تلفن هوشمند خود انجام دهید ، صف هایی از انواع آن ایجاد می شود. اگر این صف بیش از حد طولانی شود ، بخشی از آن به هسته بعدی می رود. این هسته ها اطمینان حاصل می کنند که موبایل شما بدون مشکل کار می کند.
اگر بخواهیم از کل مطالب بالا جمع بندی انجام دهیم، پردازنده موبایل شما قطعه ایست که تمام اقدامات شما را به تغییرات بصری روی صفحه تبدیل می کند. می تواند این کار را به لطف تعداد هسته ها و سرعت کلاک مشخص انجام دهد. تعداد هسته ها اطمینان می دهد که اقدامات همیشه به موقع پردازش می شوند. سرعت ساعت میزان دستورالعمل های قابل اجرا در ثانیه را تعیین می کند. هرچه سرعت ساعت بیشتر باشد ، گوشی هوشمند سریعتر عمل می کند. نکته من: فقط به تعداد هسته ها نگاه نکنید ، بلکه به سرعت ساعت نیز توجه کنید.