فروشگاه اینترنتی کوک همراه

تراشه جدید مدیاتک، دوران Exynos رو به اتمام است؟

11/14/2023
آرش شاه حسینی
تراشه جدید مدیاتک، دوران Exynos رو به اتمام است؟


مدیاتک با Dimensity 9300، پردازنده پرچم‌دار جدید گوشی‌های هوشمند خود را عرضه کرد. همین چند سال پیش، شرکت تراشه‌های تایوانی به‌عنوان تامین‌کننده تراشه‌های متوسط ​​و پایین‌رده در نظر گرفته می‌شد. با این حال، این شرکت طی سه سال گذشته با عزم قابل توجهی مسیر خود را تغییر داده است.

Dimensity 9300 یک تراشه 4 نانومتری با طراحی جسورانه است. برخلاف سایر تراشه‌های گوشی هوشمند، تنها از هسته‌های CPU با کارایی بالا استفاده می‌کند. CPU هشت هسته ای آن دارای یک هسته Cortex-X4 با فرکانس 3.25 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-X4 با فرکانس 2.85 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A720 با فرکانس 2 گیگاهرتز است. این شرکت در واقع از رویکردی شبیه به اپل برای هسته‌های CPU با کارایی بالا در فرکانس بالای 3 گیگاهرتز و بقیه آن‌ها در حدود 2 گیگاهرتز استفاده می‌کند. 

مصرف انرژی پردازنده مدیاتک Dimensity 9300 در مقابل Snapdragon 8 Gen 3
بررسی‌های اولیه نشان می‌دهند که Dimensity 9300 عملکرد بهتری نسبت به Snapdragon 8 Gen 3 در اوج قدرت ارائه می‌دهد. با این حال، در همان سطوح قدرت، CPU جدید Dimensity می تواند در فشار کاری متوسط ​​و بالا کمی بهتر عمل کند. حتی در فشار کاری GPU، پردازنده گرافیکی Dimensity Immortalis-G720 MC12 (1300 مگاهرتز) در همان سطح قدرت عملکرد بهتری نسبت به Snapdragon 8 Gen 3 دارد. بنابراین، به نظر می‌رسد که Dimensity 9300 کمی بهتر از اسنپدراگون 8 نسل 3 عمل می‌کند.

مدیاتک Dimensity 9300 در مقابل Snapdragon 8 Gen 3 عملکرد GPU مصرف انرژی
بسیاری از برندهای چینی گوشی‌های هوشمند، اعلام کرده‌اند که حداقل یکی از تلفن‌های رده بالای آنها در سال 2024 از Dimensity 9300 استفاده خواهد کرد. تنها چیزی که نامشخص است نحوه عملکرد آن در حالت خواب یا فشار کاری سطح پایین است، زیرا کمبود انرژی به کارایی هسته های CPU می توانند آسیب بزند. علاوه بر این، گفته می‌شود که تراشه‌های مدیاتک ارزان‌تر از تراشه‌های کوالکام هستند که برندهای گوشی‌های هوشمند دلیل بیشتری برای انتخاب Dimensity 9300 دارند.

تراشه پردازنده اگزینوس 2400 سامسونگ
مدیاتک در چند سال گذشته به شدت پیشرفت کرده است. از سوی دیگر، سامسونگ نتوانسته مشکلات مربوط به راندمان انرژی و گرمای بیش از حد را که چندین سال است گریبانگیر تراشه های اگزینوس شده است، حل کند. Exynos 990 یک فاجعه بود ، و در حالی که Exynos 2100 یک پیشرفت بزرگ بود.

با وجود شراکت سامسونگ با AMD برای پردازنده گرافیکی RDNA2 مبتنی بر Exynos 2200 نیز خیلی خوب نبود. برای سری گلکسی S23، سامسونگ از تراشه اگزینوس در هیچ کشوری استفاده نکرد. نتیجه میگیریم که سامسونگ از تراشه‌های اگزینوس و اسنپ‌دراگون زمانی استفاده می‌کند که عملکرد آن‌ها تا حدودی مشابه باشد، بنابراین این شرکت به‌طور انحصاری از تراشه اسنپ‌دراگون در سراسر جهان برای گلکسی S23 استفاده کرد.

بررسی ها نشان می‌دهند که Exynos 2400 که چند هفته پیش معرفی شد، می‌تواند کندتر از Snapdragon 8 Gen 3 باشد. سامسونگ اشاره کرد که پردازنده گرافیکی Exynos 2400 سریع‌تر از A17 Pro اپل است، اما به طور قابل توجهی کندتر از Snapdragon است. ما انتظار داریم GPU آن به اندازه Snapdragon 8 Gen 2 قدرتمند باشد. تنها نکته ی خوبی که می تواند داشته باشد، بهره وری انرژی است که با تراشه های اسنپدراگون برابری می کند.

مانند مدیاتک، سامسونگ نیز اگر بخواهد رقابتی بماند، باید کاری چشمگیر انجام دهد. چه مشکلات مربوط به طراحی تراشه، فرآیند ساخت یا هر دو باشد، سامسونگ باید برای حل سریع آنها تلاش کند. اگر در سال 2024 عرضه نشود، ممکن است مصرف کنندگان، دیگر به تراشه های اگزینوس اعتماد نکنند. گفته می‌شود که این شرکت در حال کار بر روی یک تراشه رویایی است که با استفاده از نسل دوم فرآیند 3 نانومتری آن ساخته شده و برای گوشی‌های پرچمدار گلکسی بهینه شده است، اما ممکن است تا زمانی که تراشه آماده استفاده شود، خیلی دیر شده باشد.

منبع: https://www.sammobile.com

نظرات

نوشته ای پیدا نشد

نوشتن نظر