با ورود گوشیهای هوشمند با صفحهنمایش لمسی و بزرگ، گوشیهای تاشو و دارای صفحهکلید کمکم از رونق افتادند؛ اما تا ده یا پانزده سال گذشته، گوشیهای تاشو گجتهای لوکسی بودند که همه از داشتن آنها لذت میبردند. این گوشیهای جمعوجور بهخاطر نوع طراحی ایمن بودند. صفحهکلید و صفحهنمایش همیشه سالم میماندند. این گوشیها، طرحها و رنگهای جذابی داشتند و بیشتر، خانمها آنها را میخریدند. اتفاق خوبی که در سالهای اخیر افتاده، تولید و طراحی دوبارهی این گوشیهاست. در گذشته سامسونگ یکی از پرکارترین شرکتها در طراحی این نوع گوشیها بود. اخیراً شرکتهای جدیدی وارد بازار گوشیهای موبایل شدهاند که کمپانی «بلو» (BLU) یکی از آنهاست. این شرکت گوشیهای تاشوی متنوعی را تولید میکند و طرفداران خاص خود را جذب کرده است. محصولات این شرکت کیفیت و طراحی خوبی دارند و ترکیبی از سنت و مدرنیته را در خود جای دادهاند.
طراحی و ساخت
از آنجایی که طراحی گوشیهای تاشو همیشه از قانون و قاعدهای کلی پیروی میکند، خیلی نمیتوان روی آن مانور داد و تغییرات عجیب ایجاد کرد؛ اما شرکت بلو با تغییرات کوچک، این گوشیها را از سادگی درآورده و به آنها جذابیت تزریق کرده است. این مدل بخصوص یعنی «دیوا فلیپ» همانطور که احتمالاً از نام آن میتوانید حدس بزنید هم اشاره به تاشو بودن گوشی دارد. روکش این گوشی در رنگهای مختلف از جمله مشکی، سبز، صورتی، نقرهای و طلایی تولید شده است. شرکت بلو برای این مدل، شعار «گوشی شما، خود شما هستید» را در نظر گرفته که شعار بجا و مناسبی است.
این گوشی از دو سیمکارت با قطع اصلی پشتیبانی میکند. بدنهی آن کاملاً پلاستیکی است و با اینحال کیفیت خوبی دارد. وزن آن 65 گرم و ضخامت آن کمتر از یک سانتیمتر است. اعداد و ارقام نشان از این دارند که با گوشی کوچک، ظریف و جمعوجوری سروکار داریم که در دست گرفتن آن حس خوبی به کاربر میدهد و نه سنگین است و نه جاگیر. قاب پشتی را که باز کنید، باتری و در زیر آن درگاههای سیمکارت و کارت حافظهی جانبی را میبینید. در سمت چپ گوشی فقط جک 3.5 میلیمتری صدا قرار دارد و قاب روی گوشی جایگاه دوربین و در زیر آن فلش است. در پایین قاب رویی و زیر روکش براق آن، کلیدهایی قرار دارند که در واقع چراغ LED هستند و به عنوان کلید اعلانها استفاده میشوند. صفحهکلید «دیوا فلیپ»، نرم با دکمههای بزرگ و راحت است که تایپکردن با آن تجربهی خوبی برای کاربر خواهد بود و حس نوستالژیک گوشیهای قدیمی را در ذهن تداعی میکند. در مجموع کیفیت و طراحی ساخت خوب است و با توجه به ردهی کاربری و قیمتی که دارد، ایرادی به این طراحی وارد نیست.
سختافزار، کارایی و صفحهنمایش
بعد از سختافزار و کارایی به نمایشگر این گوشی میرسیم که شرکت بلو از یک صفحهنمایش 2.4 اینچی برای این محصول استفاده کرده است. پنل این نمایشگر LCD و فناوری آن TFT است. رزولوشن 320×240 پیکسل است و با توجه به ابعاد، 167 پیکسل را در هر اینچ به نمایش میگذارد که برای چنین گجتی کاملاً عادی و مناسب است. این نمایشگر میتواند 64 هزار رنگ را نشان دهد که باز هم میزان معقولی است و از گوشیای با ردهی کاربری عمومی بیش از این هم انتظار نمیرود.
دوربین و عکاسی
همانطور که در قسمت طراحی و ساخت هم گفتیم، دوربین این گوشی روی قاب جلویی قرار دارد و زیر آن یک فلش از نوع LED جا خوش کرده است. این دوربین یکی از سادهترین و ابتداییترین دوربینهای استفادهشده در موبایل است. تصاویر ثبتشده رزولوشن VGA دارند و مشخص است که کیفیت آن اصلا چنگی به دل نمیزند. البته واضح است کسی که به دنبال این گوشی میرود، قصد عکاسی ندارد و کیفیت عکسهای ثبتشده هم برایش مهم نیست. این دوربین قابلیت فیلمبرداری هم دارد و گوشی موبایل Diva Flip فاقد دوربین سلفی است.
سایر ویژگیها و امکانات
از دیگر ویژگیهای این موبایل میتوان به قابلیت ارسال و دریافت پیامهای چندرسانهای (MMS)، امکان افزودن تعداد زیادی مخاطب به دفترچه تلفن، رادیو FM، بلوتوث و فناوریهای ارتباطی GPRS و EDGE، پخش MP3 برای فایلهای صوتی و MP4 برای فایلهای ویدیویی اشاره کرد. درگاه ارتباطی برای این گوشی microUSB v2.0 است که برای شارژ و انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرد.
باتری این دستگاه قابلتعویض است و شرکت بلو از یک باتری لیتیوم – یون با ظرفیت 850 میلیآمپرساعت استفاده کرده است که با توجه به مصرف انرژی کمی که این گوشی دارد، میتواند تا حد معقول و مناسبی شارژدهی این دستگاه را تامین کند.
جمعبندی
گوشی موبایل «دیوا فلیپ» محصولی جدید از شرکت بلو است که طراحی قدیمی و حس نوستالژیک گوشیهای تاشو و دارای صفحهکلید را زنده کرده است. این گوشی با امکانات و ویژگیهای ساده، معمولی و ابتدایی برای کسانی مناسب است که به جز دریافت و ارسال پیامک، برقراری تماس، گوشدادن به موزیک و رادیو هیچ کار دیگری با گوشی خود ندارند. مادربزرگها، پدربزرگها، مادران و پدرانی که علاقهای به عصر تکنولوژی ندارند، حتی کودکان و نوجوانانی که قرار است اولین خرید گوشی موبایل را تجربه کنند، میتوانند بازار هدف این گوشی باشند.
برگرفته از: وب سایت دیجیکالا